grflag           enflag                   
       
Νέα Τύπος Δελτία Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY:Έργο ορόσημο για τον Δήμο Ναυπλιέων- Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του “Τριανόν”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY:Έργο ορόσημο για τον Δήμο Ναυπλιέων- Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του “Τριανόν”

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έργο ορόσημο για τον Δήμο Ναυπλιέων- Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του “Τριανόν”

Την ένταξη ενός έργου ορόσημου για το Ναύπλιο πέτυχε η δημαρχία του Δημήτρη Κωστούρου καθώς σήμερα ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση του έργου

"Παρεμβάσεις Αναβάθμισης και Εκσυγχρονισμού του Τριανόν" που περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης του μνημείου και εκσυγχρονισμού του, στο πλαίσιο της λειτουργίας του ως χώρου πολλαπλών πολιτιστικών χρήσεων.
Ο Δήμος Ναυπλιέων ανταμείφθηκε για τον τεκμηριωμένο προγραμματισμό του, καθώς ανταποκρίθηκε στις αυστηρές διαδικασίες αξιολόγησης που εφάρμοσαν οι υπηρεσίες υπό την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχ. Προγραμμάτων του ΕΤΠΑ και του Ταμείου Συνοχής.
Ο Δημήτρης Κωστούρος με μεθοδευμένες κινήσεις πραγματοποιεί τη δέσμευσή του να πάει την πόλη πολλά βήματα μπροστά, όχι μόνο στην επικοινωνία και την προβολή, αλλά και σε έργα υποδομών που θα της δώσουν το προβάδισμα σε όλη τη χώρα.
Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020 "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη " σε συνέχεια πρότασης που υπέβαλε ο Δήμος Ναυπλιέων στην πρόσκληση με θέμα " Παρεμβάσεις Αναβάθμισης και Εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου ".
Το ποσό των 1.951.306 Ευρώ που θα λάβει ο Δήμος Ναυπλιέων θα διατεθεί για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών ώστε να αποκαταστήσει το μνημείο Τριανόν, ένα από τα σύμβολα του Ναυπλίου, να συντηρήσει κάθε στοιχείο του που χρήζει σωστικής παρέμβασης και να το εξοπλίσει με τον απαραίτητο τεχνικό και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό προκειμένου να αξιοποιηθεί πολύπλευρα ως ένας σύγχρονος χώρος φιλοξενίας του πλούσιου πολιτιστικού, τουριστικού, εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού γίγνεσθαι του Ναυπλίου.
Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης επιβεβαιώνει το όραμα αυτής της Δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου για δημιουργία και προκοπή, θέτοντας συγχρόνως και συνεχώς τον πήχη υψηλότερα για μια πόλη και έναν Καλλικρατικό Δήμο γενικότερα που έχει και θα έχει ξεχωριστή φυσιογνωμία και θέση στο χάρτη της χώρας μας και όχι μόνο.

28/03/2017