grflag           enflag                   
       
Νέα Εκδηλώσεις Ακύρωση Διοργανώσεων

Ακύρωση Διοργανώσεων

palamhdeios

Η Οργανωτική Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες της πολιτείας για την πανδημία του COVID-19, αποφάσισε την ακύρωση των μεγάλων συμμετοχικών διοργανώσεων του Ναυπλίου το 2020.

Εκφράζει για άλλη μια φορά τις ευχαριστίες της για το μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής που εκδήλωσαν οι δρομείς από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό, δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους στις διοργανώσεις του Ναυπλίου.


Τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν δεν επιτρέπουν να διατηρηθεί το μήνυμα των αγώνων που εδώ και πολλά χρόνια όλοι μαζί: συμμετέχοντες, δρομείς, επισκέπτες, εθελοντές και εργαζόμενοι δημιουργήσαμε. Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου και ο Παλαμήδειος Άθλος, τα μεγαλύτερα δρομικά συμμετοχικά γεγονότα της Πελοποννήσου και από τα μεγαλύτερα της χώρας μας, είναι μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού και αυτό επιθυμούμε να παραμείνει.

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου και ο Παλαμήδειος Άθλος, είναι από τα μοναδικά εκείνα αθλητικά γεγονότα που συνδυάζουν τον τουριστικό προορισμό με την υγεία της άσκησης, τον αθλητισμό με την συμμετοχή προσβάσιμη σε όλους, τον κοινωνικό χαρακτήρα με την οικονομική προσφορά, την εκπαιδευτική διαδικασία με την δια βίου άσκηση και την προστασία του περιβάλλοντος και τέλος την ανάδειξη των πολιτιστικών και ιστορικών αγαθών του τόπου μας. Είναι ο αθλητισμός της συμμετοχής για όλους, για την οικογένεια, είναι ο αθλητισμός χωρίς ανταγωνισμό στον οποίο όλοι είναι νικητές.

Επιπλέον, η επιτυχία μια τέτοιας αθλητικής, συμμετοχικής εκδήλωσης με έντονο κοινωνικό πρόσημο εξαρτάται από πλήθος παραγόντων και ως εκ τούτου προχωρήσαμε στην απόφαση της ακύρωσης των Διοργανώσεων, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να υποβαθμιστεί η εμπειρία των δρομέων και των δημοτών, όταν μάλιστα ο πήχης της Διοργάνωσης τέθηκε σε τόσο υψηλό επίπεδο κατά την διεξαγωγή της τα προηγούμενα χρόνια.

Ευελπιστούμε το 2021 κάτω από διαφορετικές – καλύτερες υγειονομικά συνθήκες, παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Εθνικής μας ανεξαρτησίας να διοργανώσουμε και πάλι με τα υψηλά στάνταρ τις εκδηλώσεις του Ναυπλίου.

Η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων και ο πρόεδρός της Δήμαρχος Δημητρης Κωστούρος, επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμότατα όλους όσοι συνέβαλαν μέχρι σήμερα στις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα την Αρχαιολογική υπηρεσία, την Εκπαιδευτική κοινότητα, την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμεναρχείο, το Νοσοκομείο Ναυπλίου και το ΕΚΑΒ, τους διασώστες και τον Ιατρικό Σύλλογο, τους Αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας.

Επίσης, εκφράζει τις ευχαριστίες της στον ΔΟΠΠΑΤ και τις υπηρεσίες του Δήμου Ναυπλιέων, αλλά και στους εκατοντάδες εθελοντές, χωρίς την πολύτιμη συμβολή των οποίων δεν θα μπορούσαν να διεξαχθούν οι μεγάλες διοργανώσεις.

Τέλος, ευχαριστεί τους μεγάλους χορηγούς: New Balance, ΦΟΥΓΑΡΟ, AMSTEL Free τους χορηγούς ΒΙΚΟ, ΙΚΤΕΟ ΔΡΟΜΟΣ, Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ και την Οικογένεια Χριστοδούλου, τους πολίτες της Αργολίδας και τους Δημότες Ναυπλίου για την υποστήριξη των αγώνων και όλους τους συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα, για την τιμητική για τους αγώνες μας συμμετοχή τους.

Ανακοινώνει ότι όλο το υλικό της διοργάνωσης του Μαραθωνίου Ναυπλίου που είναι στην κατοχή της θα μοιραστεί ΔΩΡΕΑΝ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων. Για όλους τους συμμετέχοντες στον Μαραθώνιο Ναυπλίου που η εγγραφή τους παραμένει ενεργή, η εγγραφή θα ισχύει κανονικά για τη διοργάνωση του 2021.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με αποσπάσματα από τις εκδηλώσεις του Ναυπλίου το 2019. Το βίντεο αυτό προβλήθηκε στην ετήσια εκδήλωση απονομής των βραβείων του ΠΣΑΤ τον Δεκέμβριο του 2019 κατά την οποία βραβεύτηκε ο Δήμος Ναυπλιέων στην ενότητα: «Αθλητικός Τουρισμός και τοπική αυτοδιοίκηση».

Βίντεο Βράβευσης Ναύπλιο – ΠΣΑΤ

https://drive.google.com/file/d/1Fa7eeANidk-_rP4XEuKeLnXa5HdIoQCa/view