grflag           enflag                   
       
Νέα Δημοτικά Νέα Δήμος Ναυπλιέων: «49.600 ευρώ από το πράσινο ταμείο για το σχέδιο φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων»

Δήμος Ναυπλιέων: «49.600 ευρώ από το πράσινο ταμείο για το σχέδιο φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων»

Ηλεκτρική Φόρτιση Οχημάτων

Καλά νέα για το Δήμο μας, το περιβάλλον μας και την ποιότητα ζωής όλων μας. Κατατέθηκε στο Πράσινο Ταμείο πρόταση για την χρηματοδότηση ύψους 49.600 ευρώ που αφορά τη Σύνταξη Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)στο Δήμο Ναυπλιέων.

Το σχέδιο που θα προβλέπει τα σημεία φόρτισης και τις θέσεις στάθμευσης των ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι ουσιαστικά ο Οδικός Χάρτης χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελεί και το προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στο Δήμο μας.

Αμέσως μετά την εκπόνηση του ΣΦΗΟ, και έχοντας πλέον πλήρη εικόνα για τις απαιτούμενες υποδομές φόρτισης θα ακολουθήσει υλοποίηση του σχεδίου με πόρους και από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς η ηλεκτροκίνηση λόγω της περιβαλλοντικής αξίας της βρίσκεται ψηλά στις επιλέξιμες δράσεις.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος εκφράζοντας την ικανοποίηση του γι’ αυτή την εξέλιξη δήλωσε: «Η Δημοτική μας αρχή αποδεικνύοντας μια ακόμη φορά ότι η εγρήγορση, η ταχύτητα και ο προγραμματισμός ανήκουν στα προτερήματα της οδήγησε το Δήμο μας στην πρώτη σειρά εκκίνησης της πορείας για τη μετάβαση σε ένα μοντέλο μετακινήσεων φιλικό προς το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής».