grflag           enflag                   
       
Νέα Δημοτικά Νέα Συνάντηση για την καθαριότητα στις σχολικές μονάδες

Συνάντηση για την καθαριότητα στις σχολικές μονάδες

siskepsi proavlio sxoleiou


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 7 Μαΐου στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Ναυπλίου στην οποία συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ,η πρόεδρος των σχολικών επιτροπών Maria Ralli, η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Αργολίδας κυρία Valentina Sadiku καθώς και το προσωπικό καθαριότητας της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η συζήτηση κινήθηκε όπως είναι φυσικό γύρω από την καθαριότητα στις σχολικές μονάδες και πως αυτή θα ενισχυθεί, για να πληροί τις προϋποθέσεις που τέθηκαν από τους αρμοδίους με τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η πρόεδρος του σωματείου ζήτησε από τα μέλη, την προσοχή τους, στο σπουδαίο έργο που έχουν με τις νέες απαιτήσεις και ευχαρίστησε το Δήμαρχο και την Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών για τη στήριξή τους κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, με τη μη μεταφορά τους στον τομέα της καθαριότητας.

Το προσωπικό καθαριότητας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα ενισχύσει το προσωπικό καθαριότητας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να έρθει εις πέρας, η πολύ σημαντική αποστολή της προστασίας της υγείας όλων. Σε οποιοδήποτε θέμα παρουσιαστεί έχει υπάρξει η κατάλληλη πρόβλεψη για άμεσες λύσεις.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος τόνισε ότι: «H καθαριότητα των σχολικών μονάδων πρέπει να είναι και θα είναι συνεχής, πριν, κατά την διάρκεια αλλά και μετά το πέρας των μαθημάτων, ώστε να εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Αποδεικνύεται και εν μέσω κρίσης ότι είναι απαραίτητη η τροποποίηση των συμβάσεων των καθαριστριών, έτσι ώστε να βρίσκονται με πλήρες ωράριο 8 ωρών στα σχολεία, κάτι που το δημοτικό συμβούλιο είχε με ψήφισμά του ζητήσει.