grflag           enflag                   
       
Νέα Δημοτικά Νέα Η Δ.Ε.Υ.A.Ν. προχωρεί στη σύνταξη Master Plan

Η Δ.Ε.Υ.A.Ν. προχωρεί στη σύνταξη Master Plan

deya naupliou

Η Δ.Ε.Υ.A.Ν. προχωρεί στη σύνταξη Master Plan με σκοπό των εντοπισμό των υδατικών πόρων που θα καλύψουν τις ανάγκες ύδρευσης σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, με υιοθέτηση των κατάλληλων μέτρων προστασίας και σχεδιασμό των απαραίτητων εξωτερικών υδραγωγείων σε προκαταρκτικό επίπεδο.

Ακόμη, ξεκίνησε και την σύνταξη του Σχεδίου Ασφάλειας Νερού το οποίο αποτελεί μία ολιστική προσέγγιση που σχετίζεται με την ποιοτική διαχείριση των υδάτων από τη πηγή του νερού έως και την διανομή, υιοθετώντας την αρχή των «Πολλαπλών Φραγμάτων», και εστιάζοντας στην ανάγκη εφαρμογής μέτρων ελέγχου σε κάθε κρίκο της αλυσίδας υδροδότησης.

Για το σκοπό αυτό υπέβαλλε αίτημα χρηματοδότησης στο Υπουργείο Εσωτερικών – Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» με προϋπολογισμό: 120.000,00€ .

Μάλιστα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. κ. Λυκομήτρος Αλέξανδρος στην σχετική απόφαση του Δ.Σ. ετόνισε :

«Σε έναν τόπο που χρόνια ολόκληρα διψούσε, αντιμετωπίζοντας σημαντικά προβλήματα υδροδοτικής επάρκειας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με την κατάσταση να επιδεινώνεται κατά τη θερινή περίοδο με την αύξηση της τουριστικής κίνησης, η υλοποίηση μελετών στον τομέα της διαχείρισης των υδατικών πόρων και της ανάπτυξης κατάλληλων υποδομών, αποτελούν επένδυση για το μέλλον .

Επένδυση για το μέλλον του τόπου, των πολιτών και της ποιότητας ζωής τους, αλλά και του περιβάλλοντος, για το οποίο πλέον διαμορφώνονται απαραίτητα πλέγματα προστασίας».