grflag           enflag                   
       
Νέα Δημοτικά Νέα Τέλος στο κυκλοφοριακό χάος της Μπουμπουλίνας με την Πολυζωϊδου

Τέλος στο κυκλοφοριακό χάος της Μπουμπουλίνας με την Πολυζωϊδου

komvos bouboulinas

 

Ένα ακόμα κυκλοφοριακό πρόβλημα οδεύει προς επίλυση. Η κατασκευή ισόπεδου κόμβου στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Πολυζωίδου στο Ναύπλιο, αναμένεται να απαλλάξει οδηγούς και πεζούς από τους κινδύνους ατυχήματος.

 

Πρόκειται για ένα πολυσύχναστο σημείο, όπου πέρα οχημάτων που κινούνται επί των οδών Μπουμπουλίνας και Πολυζωίδου, συναπαντώνται και τα οχήματα που κινούνται επί της παραλιακής καθώς και αυτά προς το πάρκιγκ του λιμένος. Το σημείο αυτό, είναι άκρως εχθρικό και προς τους πεζούς.

Ουσιαστικά η μελέτη αφορά την κατασκευή ισόπεδου κόμβου νέας εισόδου λιμένος Ναυπλίου, στο σημείο που προαναφέραμε.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατασκευή κυκλικού κόμβου καθώς και η κατασκευή διαβάσεων σε όλες τις συμβάλλουσες οδούς (για την ασφαλή διέλευση των πεζών), τοπική διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, χώρου για προσωρινή στάθμευση οχημάτων και μοτοσυκλετών που θα εξυπηρετούν τα καταστήματα πέριξ του κόμβου, χώρου για τη στάθμευση ποδηλάτων καθώς και νησίδα για να τοποθετηθούν κιόσκια πληροφόρησης κλπ.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, «κύριο μέλημα μας είναι η ασφαλής μετακίνηση των πεζών και η αντιμετώπιση χωρίς προβλήματα μιας διαρκώς αυξανόμενης κίνησης οχημάτων-επισκεπτών χάρη στην γοητεία που η παρεμβάσεις μας έχουν προσδώσει σε μία ήδη θελκτική πόλη».