grflag           enflag                   
       
Νέα Ανακοινώσεις ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ & ΒΑΠΤΙΣΗΣ

 

Ελληνική Δημοκρατία                                                 

Νομός Αργολίδας                                                     

Δήμος Ναυπλιέων

Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης

& Ληξιαρχείου

Πληροφορίες : Μαρία – Αθανασία Δανουκάρα

Τηλ : 2752360950

E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ & ΒΑΠΤΙΣΗΣ

Με την 9169 ΕΞ 2022/10-03-2022 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Επικρατείας (ΦΕΚ 1210/Β/16-03-2022) ρυθμίστηκαν οι διαδικασίες για τη δυνατότητα διενέργειας ηλεκτρονικής δήλωσης ονόματος νεογνού και ηλεκτρονικής δήλωσης βάπτισής του, μέσω της ιστοσελίδας gov.grΟικογένεια Γέννηση

 (Οι πολίτες που δεν επιθυμούν να προβούν σε ηλεκτρονική δήλωση, δύνανται να πραγματοποιούν τις εν λόγω διαδικασίες στο αρμόδιο Ληξιαρχείο με αυτοπρόσωπη παρουσία)

Ονοματοδοσία ανηλίκου

Οι υπόχρεοι (γονείς / κηδεμόνες ανήλικου παιδιού – άρθρο 25, Ν. 344/1976) μπορούν να ζητήσουν την καταχώρηση του κύριου ονόματος του παιδιού τους, αφού μεταβούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση :

 https://www.gov.gr/ipiresies/oikogeneia/gennese/onomatodosia-anelikou

Τη δήλωση παραλαμβάνει ηλεκτρονικά η/ο αρμόδια/ος Ληξίαρχος και καταχωρεί το κύριο όνομα στη ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού.

Βάπτιση ανηλίκου

Οι υπόχρεοι (α) ο ένας από τους δύο γονείς / κηδεμόνες, β) ο ένας από τους αναδόχους, γ) όποιος έχει μέχρι τρίτου βαθμού συγγένεια με το παιδί - άρθρο 26, Ν. 344/1976) μπορούν να ζητήσουν την καταχώρηση της δήλωσης βάπτισης του ανήλικου παιδιού, αφού μεταβούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση :

https://www.gov.gr/ipiresies/oikogeneia/gennese/delose-baptises-anelikou

Τη δήλωση παραλαμβάνει ηλεκτρονικά η/ο αρμόδια/ος Ληξίαρχος και καταχωρεί το θρήσκευμα στη ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού.

 

Υπενθυμίζουμε ότι η ονοματοδοσία αποτελεί την αποκλειστική διαδικασία κτήσης ονόματος του παιδιού, ενώ η δήλωση βάπτισης είναι προαιρετική.