grflag           enflag                   
       
Νέα Τύπος Δελτία Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY:Το Αναπλιώτικο Καρναβάλι αρχίζει!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY:Το Αναπλιώτικο Καρναβάλι αρχίζει!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το Αναπλιώτικο Καρναβάλι αρχίζει!

Σερυθμούς καρναβαλιού βρίσκεται ο Δήμος Ναυπλιέων με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος να είναι στραμμένο στη Δημοτική Κοινότητα Ναυπλίου, όπου το Σάββατο το βράδυ θα παρουσιαστεί το εντυπωσιακό δρώμενο, (ενθύμιο της ενετικής παρουσίας), το «Βενετσιάνικο Ναύπλιο».

Μια πρώτη γεύση, όμως, από το Αναπλιώτικο Καρναβάλι θα πάρουμε το πρωί του Σαββάτου, στην πλατεία Συντάγματος, στις 11:00, όπου για 28η φορά μαθητές και μαθήτριες από όλα τα σχολεία της πόλης θα παίξουν το «Παιχνίδι του κρυμμένου Θησαυρού».

Το δεύτερο μεγάλο ραντεβού έχει οριστείγια το βράδυ του Σαββάτου, στις 19:00 επίσης στην Πλατεία Συντάγματος, όπου μετά την ολοκλήρωση του θεατρικού δρώμενου ,τα ντόμινο σε ρυθμό ταραντέλας θα μας παρασύρουν σε ένα ξέφρενο χορό.

Το τρίτο μεγάλο ραντεβού έχει οριστεί για την Κυριακή στις 16:00 το απόγευμα με την παρέλαση αρμάτων και ομάδων να ξεκινά από το κτίριο του Πανεπιστημίου της περιοχής και να καταλήγει στην πλατεία Φιλελλήνων στο Ναύπλιο.

Εκεί, στο Πι, έχει προγραμματιστεί, γύρω στις 18:30, να πέσει η αυλαία του φετινού Καρναβαλιού, με το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, μέσω πυροτεχνημάτων, που θα λάμψουν στον ουρανό, στέλνοντας για μια ακόμη χρονιά μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας, ζωντάνιας και χαράς.

Το ραντεβού θα ανανεωθεί για τις 19:30 το βράδυ, στην Πλατεία Συντάγματος, με τους PasoLatino να δίνουν το ρυθμό για salsa,bachata και latin. Το υπαίθριο πάρτι και το καρναβαλικό κέφι αναμένεται να διαρκέσει μέχρι αργά τη νύχτα, δίνοντας χρώμα και ζωντάνια στην τελευταία νύχτα του Αναπλιώτικου Καρναβαλιού.

Παράλληλα, εντείνονται οι προετοιμασίες και άλλων περιοχών όπως τα Λευκάκια με το καθιερωμένο πέταγμα των αερόστατων το Σάββατο στις 19:00, στη Μιδέα με την αναπαράσταση του Αρβανίτικου γάμου και στο Τολό με την «Τολιανή Καρναβαλοχώρα» στις 11:00 το πρωί της Κυριακής.

Εκδηλώσεις με φωτιές στις πλατείες και γλέντια διοργανώνονται σε Μάνεσι, Παλιές Εργατικές Κατοικίες, Πυργιώτικα, Αγία Τριάδα, και Αραχναίο.

Το Αναπλιώτικο Καρναβάλι 2018 για μια ακόμα χρονιά υπόσχεται ένα μοναδικό αποκριάτικο γλέντι, με Ονειρομασκαρέματα και Φεγγαροξεφαντώματα. Στο φετινό καρναβάλι έχουν δηλώσει συμμετοχή 18 ομάδες καρναβαλιστώνμε περίπου 1000 άτομα, καθώς και οι ομάδες καλλιτεχνών θεάτρου Δρόμου, οι περίφημοι Hellix Action Theatre, η ομάδα «ΑΝΕΜΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ», η Πειραματική Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ, τα Ντόμινο του Ναυπλίου, το Σωματείο« Φίλοι ΠΛΙ», η Ομάδα Κυριών Ναυπλίου και πολλοί καρναβαλιστές Δρόμου.

15/02/2018