grflag           enflag                   
       
Νέα Τύπος Δελτία Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY:Έπαινο Τιμής «Αναστάσιου Πολυζωίδη-Γεωργίου Τερτσέτη» θεσμοθέτησε το Δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY:Έπαινο Τιμής «Αναστάσιου Πολυζωίδη-Γεωργίου Τερτσέτη» θεσμοθέτησε το Δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έπαινο Τιμής «Αναστάσιου Πολυζωίδη-Γεωργίου Τερτσέτη» θεσμοθέτησε το Δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων

Εκατόν εβδομήντα επτά χρόνια μετά την ιστορική Δίκη του Αναπλιού που ανέδειξε τις μορφές των Πολυζωίδη-Τερτσέτη, ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων η θεσμοθέτηση του επαίνου τιμής «Α. Πολυζωίδη-Γ. Τερτσέτη».

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Ναυπλιέων, που στο παρελθόν αποφάσισαν να τοποθετηθούν τιμητικά οι προτομές των δύο δικαστών στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Ναυπλίου, κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έκαναν ένα ακόμη βήμα, θεσμοθετώντας έναν έπαινο Τιμής που θα απονέμεται σε προσωπικότητες που υπηρέτησαν/υπηρετούν την δικαιοσύνη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, προάγοντας την, προς όφελος του ατόμου, των συλλογικοτήτων, των λαών, της εθνικής κοινωνίας και της διεθνούς κοινότητας. Με τον τρόπο αυτό αναδεικνύουν με έμφαση την κοινωνική και πολιτιστική αντίληψη για τη θέση του Ναυπλίου στο σύγχρονο κόσμο ανοιχτών ιδεών και οριζόντων και τη συμβολή του δήμου για προαγωγή μιας Ευρώπης των αξιών και της δικαιοτάξιας.

25/05/2017