grflag           enflag                   
       
Νέα Τύπος Δελτία Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY:Απονομή Επαίνων Τιμής «Αναστάσιος Πολυζωίδης – Γεώργιος Τερτσέτης» από των Δήμο Ναυπλιέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY:Απονομή Επαίνων Τιμής «Αναστάσιος Πολυζωίδης – Γεώργιος Τερτσέτης» από των Δήμο Ναυπλιέων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απονομή Επαίνων Τιμής «Αναστάσιος Πολυζωίδης – Γεώργιος Τερτσέτης» από των Δήμο Ναυπλιέων

Μετά την θεσμοθέτηση Επαίνου Τιμής «Αναστάσιος Πολυζωίδης – Γεώργιος Τερτσέτης» από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων, προκειμένου να τιμούνται διακεκριμένες προσωπικότητες που υπηρετούν τον χώρο της Δικαιοσύνης και του Δικαίου, ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος θα προχωρήσει στις δύο πρώτες απονομές του Επαίνου, την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, στην αίθουσα του Βουλευτικού, στο Ναύπλιο, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης με θέμα «Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια σε περιόδους συγκρούσεων και κρίσεων».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων, κατά την τελευταία συνεδρίαση του, αποφάσισε να απονεμηθεί ο Έπαινος Τιμής «Αναστάσιος Πολυζωίδης – Γεώργιος Τερτσέτης» στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κ. Guido Raimondi και στον πρώην Αντιπρόεδρο του ιδίου Δικαστηρίου και νυν Πρόεδρο του Διοικητικού Δικαστηρίου του Συμβουλίου της Ευρώπης, Καθηγητή Χρήστο Ροζάκη.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Guido Raimondi είναι δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από το 2010. Εκλέχθηκε πρόεδρος Τμήματος του Δικαστηρίου (2012) και στη συνέχεια, Αντιπρόεδρος του Δικαστηρίου (2012-2015). Την 1η Νοεμβρίου 2015 εκλέχθηκε Πρόεδρός του. Πρώην δικαστής στον Άρειο Πάγο της Ιταλίας, διετέλεσε μέλος του Δικαστικού Σώματος στην Ιταλία από το 1977 και πληρεξούσιος της Ιταλικής Κυβέρνησης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (1989-1997). Μεταξύ 1997 και 2003 υπηρέτησε ενίοτε και ως ad hoc δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.Πολυάριθμες είναι οι δημοσιεύσεις του στον τομέα του διεθνούς δικαίου, ιδίως δε, των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Ο Χρήστος Ροζάκης είναι ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου ΕΚΠΑ, απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων από τα πανεπιστήμια του Λονδίνου (University College) και του Ιλλινόις και διδακτορικού διπλώματος από το πανεπιστήμιο του Ιλλινόις. Δίδαξε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια, έγινε Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ είναι Επίτιμος Διδάκτωρ των Νομικών Σχολών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (1987-1998), ως Πρόεδρος του Πρώτου Τμήματός (1995-1996) της. Από το 1998 έως το 2011 διετέλεσε δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Αντιπρόεδρός του. Είναι ο Έλληνας με την μακροβιότερη παρουσία στα δικαιοδοτικά όργανα δικαιωμάτων του ανθρώπου στο Στρασβούργο. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών οργανισμών, διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων (1983-1985) και είναι μέλος του Ινστιτούτου Διεθνούς Δικαίου από το 2001, ενώ πολυάριθμες είναι οι δημοσιεύσεις του στον τομέα του Διεθνούς Δικαίου και των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Σήμερα είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Δικαστηρίου του Συμβουλίου της Ευρώπης.

25/05/2017