grflag           enflag                   
       
Νέα Τύπος Δελτία Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μήνυμα του Δημάρχου για τον εορτασμό της ημέρας της γυναίκας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μήνυμα του Δημάρχου για τον εορτασμό της ημέρας της γυναίκας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα του Δημάρχου για τον εορτασμό της ημέρας της γυναίκας

Στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο ,σε όλο τον κόσμο τιμάται η γυναίκα. Η 8η Μαρτίου  έχει ορισθεί ως ημέρα μνήμης των αγώνων του γυναικείου κινήματος, ως ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών.

Παράλληλα η Ημέρα της Γυναίκας συνδέεται με νέους στόχους σε πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και ατομικό επίπεδο για την ουσιαστική κατοχύρωση της Ισότητας των δύο φύλων.

Για την ημέρα αυτή ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος δήλωσε «Τα μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θα είχαν μεγαλύτερη αξία αν δεν είχαν εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά ουσιαστικό.

Κάθε χρόνο, μπορεί να προχωράμε μικρά βήματα μπροστά τη θέση της γυναίκας, αλλά, ακόμη, ο δρόμος είναι δύσκολος κι ανηφορικός. Οι γυναίκες έχουν ακόμα να αντιμετωπίσουν διακρίσεις, ανισότητες, βία.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας υπενθυμίζει σε όλους μας, πόσο καταλυτικός είναι ο ρόλος των γυναικών, ως παράγοντας επίλυσης προβλημάτων στην κοινωνία. Οι γυναίκες,  αποδεικνύονται πολύτιμες παραγωγικές δυνάμεις , οι  οποίες, ιδιαίτερα τώρα, σε περίοδο κρίσης, όχι μόνο δεν έχουμε την πολυτέλεια να βάζουμε στο περιθώριο, αλλά οφείλουμε να υποστηρίξουμε τη συμμετοχή τους, στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, στην αγορά εργασίας, στην πορεία για την ανασυγκρότηση της χώρας

Δεν πρέπει να  ξεχνάμε ότι , ο συνδυασμός της γυναικείας ικανότητας και ευαισθησίας είναι, ίσως, αυτός, ο οποίος τις κάνει να ξεχωρίζουν.

Δεν πρέπει να  ξεχνάμε, πόσο τρυφερή μπορεί να είναι μια γυναίκα ως μάνα, πόσο άτεγκτη και μαχητική, όταν διεκδικεί  για την οικογένεια της, πόσο προνοητική στις πράξεις, πόσο συνετή  στις στρατηγικής σημασίας αποφάσεις της.

Με τις σκέψεις αυτές και εκφράζοντας σεβασμό κι ευγνωμοσύνη στην Ελληνίδα γυναίκα, χαιρετίζω τη σημερινή ημέρα και εύχομαι να αναδειχθούν όλα τα στοιχεία που συνθέτουν τη γυναικεία παρουσία, σε ρόλο πρωταγωνιστικό».

8/3/2013