grflag           enflag                   
       
Νέα Τύπος Δελτία Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τη συνέχιση του βοήθεια ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ζητάει με ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τη συνέχιση του βοήθεια ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ζητάει με ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη συνέχιση του βοήθεια ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ζητάει με ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων , στην τελευταία συνεδρίασή του στις 5 Μαρτίου 2013, εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΑ ψήφισμα διαμαρτυρίας σε ενδεχόμενη κατάργηση του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, αναλυτικά:

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του :

Το πρόγραμμα « ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ » αποτελεί την τελευταία δεκαετία, την πλέον αποδεκτή από το κοινωνικό σύνολο και πετυχημένη κοινωνική υπηρεσία που παρέχει ο Δήμος Ναυπλιέων στους κατοίκους του .

Στο πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, που πανελλαδικά εξυπηρετεί κατ'οίκον 100.000 και πλέον ηλικιωμένους, και άτομα με ειδικές ανάγκες, απασχολούνται 4.000 εργαζόμενοι, με αβέβαιο εργασιακό μέλλον, οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας, οικιακής βοήθειας και ψυχοσυναισθηματικής υποστήριξης συμβάλλοντας με τρόπο ουσιαστικό στο κοινωνικό κράτος και στις προνοιακές δομές της χώρα.

Εκτιμώντας ότι

Το πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ παρέχει ουσιαστικές και αποτελεσματικές υπηρεσίες σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρημάτων ( περιορισμός αλόγιστης συνταγογράφησης φαρμάκων και άσκοπων διακομιδών σε νοσηλευτικές μονάδες) στην αποφυγή εγκλεισμού ηλικιωμένων σε Ιδρύματα και στην παραμονή τους στο φυσικό τους περιβάλλον, παρέχοντας προς αυτούς αξιοπρεπή διαβίωση.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ καλύπτουν αυταπόδεικτα πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχουν πρσληφθεί μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.

Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας, το πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ λειτουργεί ως αντισταθμιστικό μέτρο απέναντι στη φτώχεια, στην ανέχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Ενδεχόμενη κατάργηση του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ θα έχει ολέθριες συνέπειες για τους ηλικιωμένους και τα ΑΜΕ A, που χωρίς τη βοήθεια που τους παρέχει το πρόγραμμα θα μείνουν στο έλεος της τύχης.

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Να εξασφαλιστεί από την Πολιτεία η σταθερή και μόνιμη χρηματοδότηση των δομών του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Η Πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλία για τη διασφάλιση τη εργασίας των χιλιάδων απασχολούμενων στο πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και νομοθετική ρύθμιση που να προβλέπει τη στελέχωση των νέων Κοινωνικών Υπηρεσιών που συστήθηκαν στους Δήμους με το έμπειρο προσωπικό που εργάζεται στο Πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Το μοντέλο των Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων από μόνο του είναι άκυρο και ως εκ τούτο το απορρίπτουμε

 

7/3/2013