grflag           enflag                   
       
Νέα Τύπος Δελτία Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος το Δημοτικό συμβούλιο χαράζει την επόμενη μέρα του Δήμου Ναυπλιέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος το Δημοτικό συμβούλιο χαράζει την επόμενη μέρα του Δήμου Ναυπλιέων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος το Δημοτικό συμβούλιο χαράζει την επόμενη μέρα του Δήμου Ναυπλιέων

Την Τρίτη  το βράδυ 05-03-2013 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων  το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου.

Πάνω σε αυτό το θέμα ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος , δήλωσε ότι : «Το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που καταβάλλαμε, με γνώμονα μια πορεία ανάπτυξης του δήμου Ναυπλιέων τα επόμενα χρόνια, στηριζόμενο σε ένα πρόγραμμα που συντάχθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου μας.

Αυτό το Πρόγραμμα δεν έχει να κάνει μόνο με την διετία 2013-14, αλλά περιλαμβάνει άξονες δράσεων με μακρύτερο ορίζοντα».

Το Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο  θα χαράξει ουσιαστικά την πορεία του Δήμου  στα επόμενα χρόνια, έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, τη μέριμνα που έχει ληφθεί από τον Δήμο Ναυπλιέων για να υπάρχει σε κάθε σημείο του Δήμου μας, σε κάθε Τοπική και Δημοτική Κοινότητα τουλάχιστον μια παρέμβαση προς όφελος των συμπολιτών μας με έργα υποδομών, αναπλάσεων, οδοποιίας κλπ.

Με τα έργα αυτά η Δημοτική Αρχή θέλει να δείξει για άλλη μια φορά στους συνδημότες μας πως είναι πάντα δίπλα τους με σκοπό να ατενίζουν με θετικό και δημιουργικό βλέμμα το μέλλον.

Είναι κατανοητό ότι στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, οι χρηματοδοτήσεις μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων, είναι μονόδρομος. «Όταν αυτό συνδυάζεται με το όραμα για το πώς φανταζόμαστε το Δήμο μας το 2020, έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος.

Σύμφωνα με το τεχνικό πρόγραμμα:

-Εντάχθηκαν  δύο  περιοχές του πυρήνα της πόλης στο ΕΣΠΑ.

-Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την δημιουργία ποδηλατοδρόμου, για την ανάπλαση παιδικών χαρών, για την υπογειοποίηση κάδων έτσι ώστε να μην αποτελούν σημείο όχλησης για πολίτες και καταστηματάρχες.

-Προχωρά η ενταξη και άλλων περιοχών στις αστικές αναπλάσεις του ΕΣΠΑ (Κούρτη, κλπ).

-Λειτουργεί σιγά σιγά το σύστημα ενοικιαζομένων ποδηλάτων.

-Προχώρησε η μελέτη οδοφωτισμού, και σε συμφωνία με την Περιφέρεια για την ένταξη και υλοποίηση της μελέτης.

-Ολοκληρώνεται η διαδικασία για την ένταξη του λιμανιού.

-Καταβάλλεται προσπάθεια να απεξαρτήθει το κολυμβητήριο από το πετρέλαιο.

-Ετοιμάζεται σύστημα ανακύκλωσης για τον Δήμο.

-Προχωρά το θέμα του τελωνείου.

-Καταβάλλεται προσπάθεια μετατροπής του Αραχναίου σε πράσινο χωριό.

Και αυτά όχι στα λόγια. Για όλα θα κατατεθούν ή έχουν κατατεθεί τεχνικά δελτία  σε αντίστοιχα προγράμματα.

Παράλληλα συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση η υλοποίηση των ήδη προγραμματισμένων και εντεταγμένων σε χρηματοδοτήσεις έργων καθώς και η επέκταση του ΓΠΣ και η ένταξη περιοχών στο ΣΧΟΑΠ.

Η δημοτική αρχή ευελπιστεί, ότι με την στήριξη όλων των παραγόντων του Δήμου, θα έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα που δεν θα επιβαρύνει καθόλου τον προϋπολογισμό του Δήμου, αφού πρόκειται για χρηματοδοτούμενα έργα.

Και αυτά είναι μόνο στοιχεία του οράματος που έχουμε για τον Δήμο του 2020. Ένα Δήμο που θα εκμεταλλεύεται επιθετικά κάθε ευκαιρία που δίνεται στο δύσκολο σημερινό περιβάλλον, διαμορφώνοντας αναπτυξιακές λογικές, και ταυτόχρονα ένα Δήμο αλληλέγγυο στους πολίτες του, που βιώνουν εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις».

06/03/2013