grflag           enflag                   
       
Νέα Τύπος Δελτία Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εξοικονόμηση ενέργειας και Αναπλάσεις παιδικών χαρών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εξοικονόμηση ενέργειας και Αναπλάσεις παιδικών χαρών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξοικονόμηση ενέργειας και Αναπλάσεις παιδικών χαρών

Στοχευμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση των τεχνικών υποδομών, την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας στον Δήμο Ναυπλιέων σχεδιάζει για το άμεσο μέλλον το δημοτικό συμβούλιο,  εκμεταλλευόμενο τους κοινοτικούς πόρους.

Έτσι στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος μια από τις κύριες παρεμβάσεις αφορά στην αναβάθμιση οδοφωτισμού του Δήμου μέσα από την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα Jessica. Στόχος είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων από την κατανάλωση ρεύματος των φωτιστικών του Δήμου έως και 60%.

Βάρος δίνεται όμως και στην ανάπλαση των υφιστάμενων κοινόχρηστων χώρων, με την αναδιαμόρφωση πέντε παιδικών χαρών. Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων ενέκρινε την Δευτέρα, ομόφωνα την υποβολή πρότασης για το έργο «Αναπλάσεις παιδικών χαρών του Δήμου Ναυπλιέων» στην Πρόσκληση 52 με Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης την Ε.Ε.Τ.Α.Α., που αφορά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων, στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

Συνολικά, η πρόταση που αφορά στην ανάπλαση των παιδικών χαρών ανέρχεται στο ποσό των 920.000 ευρώ.

13/02/2013