grflag           enflag                   
       
Νέα Τύπος Δελτία Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εντάχθηκε το έργο ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΚΙΛΚΙΣ, ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εντάχθηκε το έργο ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΚΙΛΚΙΣ, ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Εντάχθηκε το έργο ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΚΙΛΚΙΣ, ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ένα ακόμη έργο του Δήμου Ναυπλιέων εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι» προϋπολογισμού 1.537.500 €.

Το έργο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΚΙΛΚΙΣ, ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Στο παραπάνω έργο πρόκειται να γίνει πλακόστρωση με μαρμαρόπλακες του τμήματος της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου και με μαρμαροκυβόλιθους στις κάθετες σε αυτή οδούς Κιλκίς, Ναυαρίνου και Θεσσαλονίκης αλλά και τσιμεντοκυβόλιθους στις ράμπες σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια.

Η πλακόστρωση της Βασ. Κωνσταντίνου θα ξεκινήσει από την οδό Σιδηράς Μεραρχίας και θα φτάσει μέχρι την οδό Συγγρού στην πλατεία Τριών Ναυάρχων. Ο πεζόδρομος της Βασ. Κων/νου θα διασχίζει της οδούς Πολυζωίδου και Συγγρού οι οποίες είναι οδοί κίνησης οχημάτων δημιουργώντας ένα είδος «πεζογέφυρας» ελαφρώς υπερυψωμένης με ειδική σήμανση για προτεραιότητα στην κίνηση πεζών και ποδηλάτων έναντι των αυτοκινήτων. Με την πλακόστρωση του πεζοδρόμου της Βασ. Κων/νου γίνεται ενοποίηση του κέντρου του Ναυπλίου (κόμβος Ενδεκάτης) με το κέντρο της παλιάς πόλης (Πλατεία Συντάγματος).

Θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα και θα αντικατασταθούν τα υπάρχοντα παλιά φωτιστικά στο ήδη διαμορφωμένο τμήμα της οδού.

Επίσης θα κατασκευαστεί πέργκολα στην αρχή του πεζόδρομου και τσιμεντένια παγκάκια ίδια τεχνοτροποίας.

Τέλος θα δοθεί ειδική μέριμνα για την κίνηση των ΑΜΕΑ (ράμπες, λωρίδα κίνησης τυφλών κ.α.).

28/12/2012