grflag           enflag                   
       
Νέα Εκδηλώσεις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης Οκτωβρίου 2017

28hs oktovriou

 

Η Εθνική Επέτειος της 28ης  Οκτωβρίου 1940 θα εορτασθεί στo δήμο μας, με κάθε Μεγαλοπρέπεια και Παλλαϊκή συμμετοχή.

Στην Έδρα του Δήμου: 

Δημοτική Ενότητα Ναυπλίου

Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2017.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 Οκτωβρίου 2017
΄Ωρα 11.00 : Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και στις Τεχνικές Σχολές, ΚΕΤΕΚ Αργολίδας, Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμούς Δημοσίου κ.λ.π.
΄Ωρα 11.30 : Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές των σχολείων της πόλης, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στα μνημεία Ηρώων, που θα προσέλθουν με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Γραφείου Φυσικής Αγωγής.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 Οκτωβρίου 2017
΄Ωρα 08.00: ΄Επαρση σημαίας της πόλης του Ναυπλίου από διμοιρία του ΚΕΜΧ με συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής.
΄Ωρα 10.30: Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την κα Μαρία Καρπατσέλη φιλόλογος, Υποδιευθύντρια 2ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου.
Ώρα 11.00: Στο χώρο του ηρώου της πόλης θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, Βουλευτές Νομού Αργολίδας, Πρόεδρο και Εισαγγελέα Εφετών, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ναυπλίου, Δήμαρχο Ναυπλιέων, Εκπρόσωπο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Δ/ντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, Λιμενάρχη, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Προϊστάμενους Δ/νσεων Εκπαίδευσης, Πρόεδρο Παραρτήματος Ναυπλίου ΄Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών Αργολίδας , Πρόεδρο ΄Ενωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων, Ε.Ε. Σταυρό, Πολιτικά Κόμματα, Πολιτικές νεολαίες και Διάφοροι Σύλλογοι.
Ώρα 11.30: Στον προ του Ηρώου της πόλης χώρο (Λεωφ. 25ης Μαρτίου) θα λάβει χώρα ενώπιον των αρχών παρέλαση αναπήρων θυμάτων πολέμου, Σωματείων, Συλλόγων, Μαθητών-Μαθητριών, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων, Τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
΄Ωρα 17.00: Υποστολή Σημαίας της πόλης από Διμοιρία του ΚΕΜΧ, με συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

 Τελετάρχης Στέλιος Γκουριώτης


Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ


Δημοτική Ενότητα Ασίνης

Στην Δημοτική Ενότητα Ασίνης, όπως και στις άλλες Δημοτικές Ενότητες, από το πρωί της 27ης Οκτωβρίου έως και το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός.

Τοπική Κοινότητα Δρεπάνου

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου και ώρα 09:30 θα πραγματοποιηθεί επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας και θα ακολουθήσει παρέλαση μαθητών των Σχολείων της Τοπικής Κοινότητας Δρεπάνου.
Στη συνέχεια, θα τελεσθεί τρισάγιο στο Μνημείο των Πεσόντων, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ηρώων.
Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από την νηπιαγωγό, κ. Δήμητρα Αλεβίζου. Η εορτή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

        Τελετάρχης Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου -Μαρίνα Σταματοπούλου

Τοπική Κοινότητα Τολού

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου και ώρα 9:30 θα πραγματοποιηθεί επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου & Ελένης και θα ακολουθήσει παρέλαση μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, της Τοπικής Κοινότητας Τολού.
Στη συνέχεια, θα τελεσθεί τρισάγιο στο Μνημείο των Πεσόντων, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ηρώων.
Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από μαθήτρια της Έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τολού.

Η εορτή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

        Τελετάρχης Σοφία Μηναίου

Δημοτική Ενότητα Μιδέας


Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδος στις 10:30 θα γίνει Δοξολογία. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση – κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων, όπου και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος.
Στη συνέχεια, θα γίνει παρέλαση από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Δημοτικού - Γυμνασίου – Λυκείου.

        Τελετάρχης Ιωάννης Κακούρος


Δημοτική Ενότητα Τίρυνθας

Στην Τίρυνθα, στις 09:15 θα προσέλθουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Σχολείων στον Ιερό Ναό Τίμιας Ζώνης, όπου στις 09:30 θα τελεσθεί δοξολογία.

Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τον δάσκαλο του Δημοτικού σχολείου Νέας Τίρυνθας κ. Ιωάννη Φλωρή.

Ακολούθως, στη κεντρική πλατεία στο χώρο του Ηρώου, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

        Τελετάρχης Ιωάννης Παπαθανασίου

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

Άριας, Λευκακίων, Πυργιώτικων, Ανυφίου, Αραχναίου, Μιδέας, Παναριτίου, Πουλακίδας,  Ασίνης, Ιρίων, Νέου Ροϊνού και Αγίου Αδριανού.

Και στις παραπάνω τοπικές κοινότητες, προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός.

Την 28η Οκτωβρίου, στις 09:30 θα τελεσθεί δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Στη συνέχεια, στις πλατείες των Τοπικών Κοινοτήτων, θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγείων και του Ειδικού Γυμνασίου.

Στις εκδηλώσεις θα παραστεί εκπρόσωπος του Δήμου.