grflag           enflag                   
       
Νέα Εκδηλώσεις «Αύγουστος και μνημεία» Ακόμα υψηλότερα ο πήχης στο Δήμο Ναυπλιέων

«Αύγουστος και μνημεία» Ακόμα υψηλότερα ο πήχης στο Δήμο Ναυπλιέων

avgoustos mnimeia

Ολοκληρώθηκαν χτες 31/08/2017 οι εκδηλώσεις «Αύγουστος και μνημεία» με την διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου να ερμηνεύει στην Μυκηναϊκή Ακρόπολη Μιδέας μελωδίες των Μ. Θεοδωράκη, Λ. Ντάλλα, Μ. Χατζιδάκι και Έ. Μορικόνε, μαζί με την Ορχήστρα Mobile και σε μουσική διεύθυνση Θεόδωρου Ορφανίδη.

 

Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ναυπλίου, κα Άλκηστις Παπαδημητρίου μιλώντας για την εμφανή επιτυχία του θεσμού ανέφερε πως φέτος σύμφωνα με εκτιμήσεις στοιχείων τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ισάριθμο πλήθος δημοτών – επισκεπτών με τον πληθυσμό του Ναυπλίου.

 
       

Τόνισε όμως πόσο σημαντική ήταν και πόσο αξίζουν τα συγχαρητήριά της η επιλογή του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημητρίου Κωστούρου να επενδύσει ποικιλότροπα στον πολιτισμό.

 

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων αφού καλωσόρισε την πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα κα. Ίριτ Μπεν Αμπά Βιτάλε μία εκ των πολλών επισήμων παρευρισκομένων ευχαρίστησε την κα Παπαδημητρίου για την συνδιοργάνωση με την Εφορεία αρχαιοτήτων Αργολίδας του «Αύγουστος και μνημεία» και υπογράμμισε  χαρακτηριστικά την αγάπη και την απαίτηση συγχρόνως του Δήμου να γεννιούνται εστίες πολιτισμού σε όλο τον Δήμο Ναυπλιέων.

 

Στις φετινές εκδηλώσεις «Αύγουστος και μνημεία» που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Ναυπλιέων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ναυπλίου συμμετείχαν: Νικόλας Καραγκιαούρης, Φωτεινή Αθανασάκη. Ευανθία Ρεμπούτσικα Αλίκη Καγιαλόγλου. Ελευθερία Αρβανιτάκη. Σόνια Θεοδωρίδου

 

Η ποιοτική αναβάθμιση των φετινών εκδηλώσεων «Αύγουστος και μνημεία» επιβραβεύει την προσπάθεια του Δήμου Ναυπλιέων για την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων όλου του Δήμου και την δημιουργία πολιτιστικών εστιών σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα ανεβάζοντας τον πήχη όλο και υψηλότερα.