grflag           enflag                   
       
Νέα Εκδηλώσεις Ασφάλιση μαθητών από τον Δήμο Ναυπλιέων

Ασφάλιση μαθητών από τον Δήμο Ναυπλιέων

asfalisi ma8iton1

Σε μία λιτή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων χθες το πρωί στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο o εκπρόσωπος της Alpha Bank παρέδωσε στους διευθυντές εκπαίδευσης του Δήμου τα ασφαλιστικά συμβόλαια των μαθητών των σχολείων του Δήμου Ναυπλιέων.
Η πρωτοβουλία ως γνωστόν είχε ληφθεί  από το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής και η ανταπόκριση της διοίκησης της Alpha Bank ήταν άμεση και μάλιστα στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, αφού ευχαρίστησε την διοίκηση για την ανταπόκρισή της, μεταξύ άλλων σημείωσε πως η πρωτοβουλία αυτήν του Δήμου θέλει να θέσει την ασφάλεια των μικρών κυρίως μαθητών ως προτεραιότητα όλων, ευχήθηκε να υπάρξουν μιμητές στο μέλλον, ενώ τόνισε πως η βελτίωση των συνθηκών σχολικής συμβίωσης είναι ένα θέμα που απασχολεί καθημερινά την δημοτική αρχή και την επιτροπή παιδείας του Δήμου, τονίζοντας χαρακτηριστικά «Θεωρούμε ότι τα προβλήματα που αφορούν στην ασφάλεια των μαθητών μπορούν και επιβάλλεται να λυθούν, εάν πραγματικά θέλουμε τα παιδιά μας να μορφώνονται σε ένα περιβάλλον που τους αξίζει, παράλληλα με την δημιουργία και τη συνεχή συντήρηση ενός φροντισμένου, αισθητικά καλού και ασφαλούς περιβάλλοντος, το ασφαλιστικό αυτό συμβόλαιο , προσφέρει επιπλέον ανεκτίμητο αίσθημα φροντίδας στους μαθητές και στις μαθήτριες».

Ο αντιδήμαρχος Ραφαήλ Μπαρού αναφέρθηκε στο ιστορικό της απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου και σημείωσε " Η προστασία και η ασφάλεια των μαθητών αποτελεί πρώτιστο μέλημα και αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου. Με την ενέργεια αυτή 3315 μαθητές είναι πλέον ασφαλισμένοι για ένα χρόνο, με ένα πρόγραμμα που προσφέρει πλήρη κάλυψη για ατυχήματα που ενδέχεται να συμβούν κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου καθώς και για ατυχήματα που τυχόν θα συμβούν εκτός των βασικών ωρών λειτουργίας του εκπαιδευτηρίου, και συγκεκριμένα, μία ώρα πριν (κατά την μετάβαση σε αυτό) και μία ώρα μετά (κατά την επιστροφή στο σπίτι) ".

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες πολλοί εκπρόσωποι της διοίκησης της Alpha Bank, μεταξύ αυτών και ο περιφερειακός διευθυντής κος Εμμανουήλ Καλούδης που ανέφερε πως " Η Alpha Bank, στο πλαίσιο της προσφοράς της στο κοινωνικό σύνολο, πάντα μεριμνά για τον άνθρωπο και φροντίζει για τις ανάγκες του με μεγάλο σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες. Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε και στην συγκεκριμένη ενέργεια με μεγάλη αγάπη και φροντίδα για τα παιδιά ".

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, ενώ παρόντες ήταν οι διευθυντές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας.