grflag           enflag                   
       
Νέα Εκδηλώσεις Εκδήλωση Απονομής Τιμών 1ου Μαραθωνίου Ναυπλίου

Εκδήλωση Απονομής Τιμών 1ου Μαραθωνίου Ναυπλίου

aponomi timon  mara8oniou

Παρουσία του Υπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού, του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας κ. Τάσσου Χειβιδόπουλου, του εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννη Μπόλλα και με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου, Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρο, παρουσία όλων των κρατικών, Τοπικών, Δημοτικών και εθελοντικών φορέων της Αργολίδας έγινε η Εκδήλωση Απονομής Τιμών, σε όλους τους συντελεστές (θεσμικούς, Χορηγούς και Εθελοντικές Ομάδες) που συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Μαραθωνίου Ναυπλίου. Επίσης έγιναν οι απονομές στους Νικητές Μαθητές των αγωνιστικών κατηγοριών των Σχολείων

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κωστούρος,

 

αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου για την διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου και σημαντικού δρομικού αθλητικού γεγονότος, αναφέρθηκε στην πανθομολογούμενη επιτυχία της διοργάνωσης και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες , τους θεσμικούς φορείς, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές του αγώνα. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όλες τις εθελοντικές οργανώσεις που αποτέλεσαν την καρδιά της διοργάνωσης αλλά και στους πολίτες που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τον Μαραθώνιο με την υποδειγματική εφαρμογή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 και την υποστήριξη με την παρουσία τους των αγωνιζομένων.

 

Παρέδωσε το κοινωνικό μέρισμα των εκδηλώσεων, τα έσοδα των συμμετεχόντων στο αγώνα δρόμου των 2,5 χλμ. στην Ενορία της Ευαγγελίστριας για τα γεύματα Αγάπης

 

Ανακοίνωσε την απόφαση της Δημοτικής αρχής για την συνέχιση και διεύρυνση της διοργάνωσης τα επόμενα χρόνια ώστε το Ναύπλιο εκτός από φιλικός προορισμός να αποτελέσει και προορισμό αθλητικού Τουρισμό. Σημείωσε ότι η μέρα του Μαραθωνίου Ναυπλίου θα είναι και η ημέρα χωρίς αυτοκίνητα για την παλαιά πόλη του Ναυπλίου.

 

Τέλος, ευχαρίστησε όλα τα μέλη της Ο.Ε. που συνέβαλλαν στην προσπάθεια του Δήμου Ναυπλιέων  και συγκεκριμένα: τον  Δημοτικό Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Περιβάλλοντος ( ΔΟΠΠΑΤ), την Περιφερική Ενότητα Αργολίδας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν Πελοποννήσου, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας και όλους τους Θεσμικούς και Εθελοντικούς φορείς

 

Ο Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός αναφέρθηκε στα οφέλη που προκύπτουν από μια τέτοια διοργάνωση για την τοπική κοινωνία μας , η οποία όπως είπε θα λειτουργήσει ως αφορμή προβολής της περιοχής ,ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης όχι μόνο πριν και κατά την διάρκεια της ,αλλά και για τον υπόλοιπο χρόνο. Ο κ. Υπουργός τόνισε ότι οφείλουμε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μας δίνεται και να προσφέρουμε την δυνατότητα τόσο στους απλούς ανθρώπους να ζήσουν μια τέτοια εμπειρία όσο και στην περιοχή ολόκληρη να ακουστεί σε όλο τον κόσμο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ένας πετυχημένος Μαραθώνιος προσελκύει μεγάλο αριθμό εγχώριων και ξένων αθλητών και λειτουργεί ως αφορμή για την προβολή ολόκληρης της περιοχής, της ιστορίας, του τουριστικού προϊόντος».

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Τάσσος Χειβιδόπουλος αναφέρθηκε στην συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην διοργάνωση του 1ου Μαραθωνίου Ναυπλίου επαναλαμβάνοντας την αρχική δέσμευση της Περιφέρειας να είναι αλληλέγγυοι σε οποιοδήποτε αθλητική διοργάνωση γίνεται στην περιοχή. Δεν παρέλειψε να τονίσει τα οφέλη που προκύπτουν από μια τέτοια διοργάνωση για τον Νομό και την ευρύτερη Περιφέρεια. Τόνισε δε την φιλοδοξία και την πίστη της περιφέρειας ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου να αποτελέσει θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα της Αργολίδας, της Πελοποννήσου, της Ελλάδας.

 

Ο Εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννης Μπόλλας αναφέρθηκε στην σημασία που προσδίδει ο ΣΕΓΑΣ ,στην διοργάνωση του Μαραθωνίου Ναυπλίου, τονίζοντας ότι ο ΣΕΓΑΣ θα βρίσκεται αρωγός στην συνέχιση της.

 

 

 

Βραβεύτηκαν:

 

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

 

«Οικογένεια Χριστοδούλου» Μέγας Χορηγός

 

«DHLEXPRESS» Μέγας Χορηγός

 

«Βίκος-Φυσικό Μεταλλικό Νερό» Χορηγός

 

«PUMA» Χορηγός

 

«Chiquita» Χορηγός

 

«ΦΟΥΓΑΡΟ» Χορηγός

 

«ΕΛΣΑΠ ΑΕ» Χορηγός

 

«ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΣ ΑΒΕ» Χορηγός

 

«ΣΚΑΪ» Χορηγός Επικοινωνίας

 

«SPORT 24» Χορηγός Επικοινωνίας

 

«Galaxy 92 FM» Χορηγός Επικοινωνίας

 

«RunningNews.gr» Χορηγός Επικοινωνίας

 

«RUNNER» Χορηγός Επικοινωνίας

 

«DiscoverNafplio» Χορηγός Επικοινωνίας

 

«GU EnergyGel» Επίσημος Προμηθευτής

 

«ΚΤΕΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» Επίσημος Προμηθευτής

 

«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΛΟΥ» Επίσημος Προμηθευτής

 

«ΜΟΡΕΑΣ» Επίσημος Προμηθευτής

 

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

 

«ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» Αστυνομικός Δ/ντης Αργολίδας

 

«ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ» Διοικητής Τροχαίας Αργολίδας

 
  1.                  «ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΚΑΒΑΣ» Διοικητής ΚΕΜΧ Ναυπλίου
 

«ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ» Διοικητής 747 ΕΤΜΧ Λουτράκι

 

«Διοίκηση του Πυροσβεστικού Σταθμού Ναυπλίου»

 

«ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΑΡΙΝΟΣ» Λιμενάρχης Ναυπλίου

 

«ΕΚΑΒ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ»

 

«ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ»

 

«ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ»

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

 

«ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΡΙΤΩΝ ΑΝ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»

 

«ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ ΕΕΣ

 

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ»

 

«1ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΡΓΟΥΣ»

 

«ΦΙΛΟΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ»

 

«ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Φ.Α. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ»

 

«ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ»

 

«ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ»