grflag           enflag                   
       
Νέα Εκδηλώσεις Με επιτυχία συνεχίζεται η λειτουργία του πάρκου του Άι Βασίλη στο Ναύπλιο

Με επιτυχία συνεχίζεται η λειτουργία του πάρκου του Άι Βασίλη στο Ναύπλιο


parko


Χαμόγελα, αισιοδοξία, διασκέδαση αλλά και μια ευχάριστη εορταστική νότα προσφέρει στους μικρούς αλλά και μεγάλους επισκέπτες του το Πάρκο του Άι Βασίλη  του Δήμου Ναυπλιέων.

Παρόλο το κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες των ημερών, καθημερινά, από την έναρξη λειτουργίας του την Κυριακή 23/12/2012, στο πάρκο ΟΣΕ  που φιλοξενεί το πάρκο του Άι Βασίλη, συρρέουν παιδιά, ολόκληρες οικογένειες και νέοι με τις παρέες τους, προκειμένου να νιώσουν λίγη από τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Στον πανέμορφο χώρο του πάρκου του Δήμου Ναυπλιέων  λειτουργούν δέκα θεματικά Σπίτια: Της έμπνευσης και δημιουργίας, όπου τοπικοί φορείς και Σύλλογοι αναπτύσσουν διάφορες  δραστηριότητες για παιδιά, όπως κατασκευές και χειροτεχνίες (στολίδια, γούρια, κάρτες κ.α.).
Του Παραμυθιού, που με την βοήθεια και την εμπειρία ικανών παραμυθούδων, ταξιδεύει τους μικρούς  σε χώρες με καλικάντζαρους και ξωτικά.
Της Ζωγραφικής Προσώπου, όπου έμπειρες  κοπέλες με γνώσεις Αισθητικής ζωγραφίζουν προσωπάκια παιδιών.
Και φυσικά του Άι Βασίλη, όπου όλοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να τον αγκαλιάσουν και να τον φωτογραφίσουν .
Παράλληλα στο πάρκο  λειτουργεί το σπίτι της κοινωνικής Αλληλεγγύης, το γλυκόσπιτο αλλά και το ταχυδρομείο του Άι Βασίλη όπου οι μικροί  γράφουν το γράμμα τους στον Αι-Βασίλη το στέλνουν ή  του το παραδίδουν αυτοπροσώπως.

Στις δράσεις  του πάρκου  περιλαμβάνονται…

Παρασκευή 28/12 18.00-20.00 στο εργαστήρι του Άι Βασίλη στο παιδικό μουσείο σταθμός η Μαργαρίτα Καραμολέγκου και ο Βασίλης Κατσαρός σας περιμένουν να δείτε πως ζωγραφίζουμε ένα τραγούδι.

Παράλληλα καθημερινά στο εργαστήρι μέχρι τις 31/12 τα παιδιά μπορούν να φέρουν την κούκλα τους και να την ντύσουν πτυχωτά (10.00-13.00 &17.00-20.00)

Από τις 2/01 έως τις 6/01 στο εργαστήρι μπορείτε να φτιάξετε παιχνίδια για τους φίλους σας.

Στο παραμυθόσπιτο  το Σάββατο από τις 11.00- 13.00 κατασκευάζουμε το μεγάλο Γούρι της Χρονιάς με την Σοφία Λούκου.

Στον ίδιο χώρο στις 2/01 ταξιδεύουμε με Χριστουγεννιάτικα παραμύθια με την Δάφνη Δουκάκη.

Στις 4/01 ο Μαγικός Πυλός  της Πολυτίμης  ζωντανεύει τους τάρανδους του Άι Βασίλη με παραμύθια από την παραμυθού Σοφία και τις φίλες της.

Το Σάββατο 5 Ιανουαρίου στο πάρκο συναντάμε τα καλικατζαράκια λίγο πριν φύγουν, με την Σοφία Λούκου.

Στο σπίτι της έμπνευσης και δημιουργίας υπάρχει ειδικός χώρος δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, όπου υπό την εποπτεία καθοδηγητών τα παιδιά ζωγραφίζουν, κάνουν χειροτεχνίες και κατασκευές.

28/12   11.30 - 1.30 η Νανά Γκαλστιάν κάνει μαζί σας χειροτεχνίες με βελονάκι και κλωστή

28/12    5-7 o Γιάννης  Λέκκας  κάνει μαζί σας δέντρα μοντελισμού για παιδιά απο11 ετών.

Τα προγράμματα στο σπίτι της έμπνευσης και δημιουργίας θα συνεχιστούν μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου από τους εθελοντές δημιουργούς Νάντια Σωτηροπούλου (κόσμημα μακραμέ), Άρη Γκαλστιάν (πυλοπλαστική), Αναστασία Βενετσάνου (δημιουργίες με Φελτζ μαλλί), Ελπίδα Κομιανού (κατασκευή χιονόμπαλας), Πάνος Ανδρεόπουλος (stencil),μαθητές Νέου σχολείου (κατασκευή χάρτινα στολίδια), Εικαστικό Εργαστήρι Βασιλικής Σαγκιώτη, Αθηνά Καρατζούλη..


Το πάρκο του Άι Βασίλη θα συνεχίσει να λειτουργεί έως την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013.