grflag           enflag                   
       
Νέα Δημοτικά Νέα Συνάντηση Κωστούρου -Thomas Loderer στο πλαίσιο της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

Συνάντηση Κωστούρου -Thomas Loderer στο πλαίσιο της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

Kostouros-Thomas Loderer

   

 Συνάντηση με το Δήμαρχο της αδελφοποιημένης πόλης του Οttobrun είχε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, την τελευταία ημέρα των εργασιών της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων των αδελφοποιημένων πόλεων.

   

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε παρουσίαση πρακτικών σε διάφορα θέματα και συζητήθηκαν συγκεκριμένα προβλήματα που απασχολούν τους δύο δήμους ώστε και οι δύο πλευρές μέσα από την ανταλλαγή των εμπειριών τους να συμβάλλουν στην επίλυσης τους.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Thomas Loderer μεταξύ άλλων δήλωσε χαρακτηριστικά: "Φυσικά σήμερα ήταν μια ευκαιρία ακόμα για συζήτηση με το φίλο και συνάδελφο δήμαρχο της αδελφοποιημένης πόλης .
Πολλά από τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν εμάς , στη Γερμανία τα έχουν λύσει εδώ και δεκαετίες αλλά το νομικό πλαίσιο στο οποίο κινούνται είναι εντελώς διαφορετικό.
Ο προγραμματισμός των επαφών των δύο δήμων για το 2018 αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία γιατί την επόμενη χρονιά ολοκληρώνονται 4 δεκαετίες αδελφοποίησης. 

Τέθηκαν σήμερα  νέοι στόχοι για επίτευξη μέσα από αυτή την αδελφοποίηση , οι οποίοι είναι σίγουρο ότι μας έδωσαν δουλειά , αλλά και ελπίδα συγχρόνως για εξέλιξη και πρόοδο σε πολλούς τομείς του δήμου μας.

Είναι πολύ ευχάριστο να ακούς κάθε ομιλητή σε κάθε παρουσίαση ή εισήγηση να ευχαριστεί το Δήμο Ναυπλιέων και το Ναύπλιο για τη διοργάνωση του 2016 και να νοσταλγούν όλοι εκείνες τις ημέρες".