grflag           enflag                   
       
Νέα Δημοτικά Νέα Ήπιας κυκλοφορίας η λεωφόρος Αμαλίας

Ήπιας κυκλοφορίας η λεωφόρος Αμαλίας

amalias

Νέες προοπτικές ανοίγονται για τις επιχειρήσεις επί της Λεωφόρου Αμαλίας ενώ ανακουφίζεται η όλη περιοχή από την κυκλοφορία των ΙΧ.

Υπεγράφη το συμφωνητικό με τον ανάδοχο για την τοποθέτηση ηλεκτρονικά ελεγχόμενης μπάρας, Πιλάρ (κιβώτιο ηλεκτρικής διανομής), προειδοποιητικού φανού ένδειξης λειτουργίας και σχετικών ενημερωτικών πινακίδων στην διασταύρωση Αμαλίας και Συγγρού, που πολύ σύντομα θα τεθούν σε λειτουργία ενώ παράλληλα προχωράει και το θέμα του παρκινγκ των μονίμων κατοίκων της Παλιάς Πόλης.

Κάτοικοι της παλιάς πόλης, δραστηριοποιούμενοι στην εν λόγω περιοχή όπως επίσης , κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, νοσοκομειακά και πυροσβεστικά οχήματα, Αστυνομία, Λιμενικό, ΑΜΕΑ, κ.λ.π, θα προμηθευτούν μια ηλεκτρονική κάρτα την οποία το μηχάνημα εισόδου θα διαβάζει από απόσταση και θα επιτρέπει την είσοδό τους στην Λεωφόρο Αμαλίας.

Η μετατροπή της λεωφόρου Αμαλίας σε ήπιας κυκλοφορίας δρόμο εκκρεμούσε πλέον της δεκαετίας και έρχεται για να βελτιώσει την ζωή των κατοίκων και να παράσχει κίνητρα για νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες.