grflag           enflag                   
       
Νέα Δημοτικά Νέα Άμεση λύση ζητά ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στο πρόβλημα των ελαιοπαραγωγών του δήμου

Άμεση λύση ζητά ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στο πρόβλημα των ελαιοπαραγωγών του δήμου

ελαιοδεντρα

 

Τραγικές είναι οι επιπτώσεις στην φετινή σοδειά των ελαιοπαραγωγών του δήμου Ναυπλιέων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν κατά την διάρκεια του έτους.

 

 

Οι ζημιές σε πολλές περιοχές φτάνουν σε ποσοστό, το 80 – 90% και είναι εμφανής δια γυμνού οφθαλμού. Οι ζεστές μέρες και οι νοτιάδες που επικράτησαν έκαψαν τους καρπούς στη φάση που έδεναν με αποτέλεσμα τη καταστροφή της φετινής ελαιοπαραγωγής.

Για ολική καταστροφή στην καρπόδεση που φτάνει ακόμη και στο 100%,αλλά και στο εισόδημα των ελαιοπαραγωγών των περιοχών του Δήμου μας το οποίο θα είναι μηδενικό με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία ,κάνει λόγο και ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος .
Ο κ. Κωστούρος, ο οποίος επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές του Νέου Ροεινού , Προφήτη Ηλία, Νέας Τίρυνθα, Πυργιωτίκων, Λευκακίων, Ασίνης, Κάντιας, Παναριτίου, Πουλακίδας, Αμαριανού , Παναγιάς και άλλες,, ζητάει την άμεση καταγραφή των ζημιών, να υποβληθεί αίτημα για παροχή έκτακτης ειδικής ενίσχυσης και να εξεταστεί η δυνατότητα για παροχή ειδικών διευκολύνσεων ,ώστε να καταστεί δυνατή η συνέχιση της παραγωγικής τους ικανότητας.
Ο κ. Κωστούρος τονίζει ότι οι ζημίες που έχουν προκληθεί οφείλονται σε ασυνήθεις καιρικές συνθήκες τις οποίες δεν μπορούσαν να προβλέψουν ούτε και να αποτρέψουν οι ελαιοπαραγωγοί.