grflag           enflag                   
       
Νέα Δημοτικά Νέα Μελέτη αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών

Μελέτη αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών

diavrosi tolo

 

 

Ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών του δήμου, πραγματοποίησε ο δήμος Ναυπλιέων. Πλειοψηφικά το Δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων ενέκρινε χτες την απευθείας ανάθεση μελέτης στην Αναπτυξιακή Ν. Αργολίδας Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α, με τίτλο: «Οριστική μελέτη αντιμετώπισης διάβρωσης ακτών Δ.Ε. Ασίνης».

 

Ως λύση προτάθηκε η κατασκευή βυθισμένων κυματοθραυστών σε απόσταση από την ακτή, αποτελούμενοι από φυσικούς ογκόλιθους και λιθορριπές και ο εμπλουτισμός των ακτών με αμμώδες υλικό.

Για την ακτή του Τολού προτείνεται η κατασκευή τεσσάρων βυθισμένων κυματοθραυστών, μήκους 150 μ. έκαστος και σε απόσταση 60 μ. μεταξύ τους, καθώς και η επαναπλήρωση της ακτής με αμμώδες υλικό σε μήκος 800 μ. περίπου και σε πλάτος περίπου 16 μ.

Για την ακτή του Δρεπάνου προτείνεται η κατασκευή δύο βυθισμένων κυματοθραυστών μήκους 170 μ. έκαστος και σε απόσταση 60 μ. μεταξύ τους.

Για την ακτή των Ιρίων προτείνεται η κατασκευή τεσσάρων βυθισμένων κυματοθραυστών μήκους 100 μ. έκαστος και σε απόσταση 70 μ. μεταξύ τους, καθώς και η επαναπλήρωση της ακτής με αμμώδες υλικό σε μήκος 600 μ. περίπου και σε πλάτος περίπου 16 μ.

Η μελέτη θα είναι συνολικού ύψους 55.350,00 € μαζί με τον ΦΠΑ και η καταβολή του ποσού αυτού θα γίνει σε δύο στάδια.