grflag           enflag                   
       
Νέα Δημοτικά Νέα Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων συναντήθηκε με τον Πρέσβης της Σλοβακίας

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων συναντήθηκε με τον Πρέσβης της Σλοβακίας

dimarhos kostouros presvis slovakias

 

 Τον Δήμαρχο Ναυπλιέων, κ. Δημήτρη Κωστούρο, επισκέφτηκε σήμερα ο Πρέσβης της Σλοβακικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κ. Peter Michalko, στο πλαίσιο της εθιμοτυπίας.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Πρέσβης ,εξέφρασε την επιθυμία του να αναπτυχθούν περαιτέρω οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του πολιτισμού μέσα από πολιτιστικές ανταλλαγές ενώ εξέφρασε και την επιθυμία να αδελφοποιηθούν οι πόλεις Martin της Σλοβακίας και Ναύπλιο Ελλάδας.

Ο Πρέσβης αναφέρθηκε και στις άλλες προοπτικές συνεργασίας, ειδικά στον τομέα του τουρισμού και στον τομέα των εμπορικών συναλλαγών. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων ανέλυσε με τη σειρά του τις δυνατότητες έλξης επισκεπτών προς το Ναύπλιο και τις γύρω περιοχές, αναφερόμενος τόσο στο ορεινό τοπίο του Δήμου και στις δυνατότητες προσέλκυσης «αγροτουρισμού», όσο στις παραλίες του, στα μνημεία του και στα αγροτικά προϊόντα του.
Τελειώνοντας ο κύριος Κωστούρος τόνισε ότι τον ενδιαφέρει πολύ η συμμετοχή σε ένα δίκτυο το οποίο θα προάγει την αντιμετώπιση κοινών θεμάτων πέρα των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών ανταλλαγών το οποίο θα φέρνει σε επαφή ντόπιους και ξένους επιχειρηματίες, ώστε να μπορούν στη συνέχεια να αναπτύσσονται οι μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις..
Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν εγκάρδιες ευχές για μελλοντική συνεργασία και αναμνηστικά δώρα.