grflag           enflag                   
       
Νέα Δημοτικά Νέα Δήλωση Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου για τη δέσμευση των διαθεσίμων των Δήμων

Δήλωση Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου για τη δέσμευση των διαθεσίμων των Δήμων

kostouros15

Δήλωση για την μεταφορά των αποθεματικών των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος έκανε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος

Είναι αλήθεια ότι η χώρα βιώνει δύσκολες στιγμές. Σε αυτές τις συνθήκες θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε έτσι ώστε να τις ξεπεράσουμε όσο μπορούμε πιο γρήγορα.

Είναι όμως επίσης αλήθεια ότι ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει πληγεί όσο κανένας όλα αυτά τα χρόνια, με μείωση των Αυτοτελών Πόρων που δικαιούται κατά 60% και πάνω. 

Γι αυτό και μια τέτοια ενέργεια δημιουργεί σύγχυση και ανασφάλεια σε όλους τους ΟΤΑ. Θέλω να πιστεύω ότι η μεταφορά των αποθεματικών είναι απλά μια διευκόλυνση που δεν θα δημιουργήσει καμία δυσλειτουργία στις ταμειακές ροές των Δήμων. Άλλωστε ολόκληρη η κοινωνία περιμένει ανάσα από αυτές τις ροές.

Χωρίς καμία διάθεση αντιπολίτευσης ή δημιουργίας πανικού θεωρώ ότι θα έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα, άρα θα μπορούμε να τοποθετηθούμε και καλύτερα, όταν έχουμε επίσημη ενημέρωση επί των ασαφών σημείων της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου από το Υπουργείο Εσωτερικών. Συνιστώ λοιπόν ψυχραιμία και υπομονή”.