grflag           enflag                   
       
Νέα Δημοτικά Νέα Το πολιτικό και εμπορικό αεροδρόμιο στην Τρίπολη γίνεται πραγματικότητα. Οι επαγγελματίες μας έδειξαν το δρόμο και ο Δήμος Ναυπλιέων υποστήριξε αποτελεσματικά το αίτημα

Το πολιτικό και εμπορικό αεροδρόμιο στην Τρίπολη γίνεται πραγματικότητα. Οι επαγγελματίες μας έδειξαν το δρόμο και ο Δήμος Ναυπλιέων υποστήριξε αποτελεσματικά το αίτημα

aerodromio

 H αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη ξεκίνησε. Η δέσμευση του Υπουργού  Εθνικής Άμυνας κ. Δημητρίου Αβραμόπουλου, στη συνάντησή του με τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου και τους λοιπούς φορείς τουρισμού Πελοποννήσου, ήταν απόλυτη. Προωθείται η νομοθετική ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών ώστε το αεροδρόμιο Τρίπολης να παραχωρηθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και να μετατραπεί και σε πολιτικό και εμπορικό.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την θετική εξέλιξη μιας ακόμη διεκδίκησης, των παραγωγικών τάξεων και του Δήμου, δήλωσε:  «Η κυβερνητική εξαγγελία για αξιοποίηση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης και τη μετατροπή του σε πολιτικό και εμπορικό αεροδρόμιο είναι το επιστέγασμα μιας θεμελιωμένης και μεγάλης προσπάθειας των τουριστικά ενασχολούμενων επαγγελματιών και του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού, που έτυχε και της συμπαράστασης του Δήμου Ναυπλιέων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Είναι μια κυβερνητική απόφαση μεγάλης αναπτυξιακής προστιθέμενης αξίας  για ολόκληρη την περιοχή. Το αεροδρόμιο της Τρίπολης θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής ανάπτυξης σε πολλά επίπεδα σε όλη την Ανατολική Πελοπόννησο. Θα δώσει ώθηση στον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής και στην ενίσχυση του εμπορίου. Η λειτουργία αεροδρομίου θα αλλάξει το τοπίο στην Αργολίδα, στην Αρκαδία και τους όμορους  νομούς».

Ο κ. Κωστούρος αναφερόμενος ειδικότερα στα παράπλευρα οφέλη που θα προκύψουν, τόνισε ότι «κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του έργου θα υλοποιηθεί σειρά επενδύσεων και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».